Medjoul dadels

HALLO  BLOGVOLGERS, 

HIER WEER EEN NIEUWE BLOG. DEZE KEER EEN GEZONDE BLOG. WANT ONZE WINKEL BIEDT ZO’N GROTE KEUS AAN HEERLIJKE LEKKERNIJEN….VAN ZOET TOT HARTIG EN GEZOND ,VOOR ELK IETS WILS. KOM MAAR GAUW EENS LANGS EN KIJK OP JE GEMAK. 

MAAR WEER EVEN TERUG NAAR M’N BLOG. IK WILDE HET DEZE KEER OVER  

                            MEDJOUL DADELS HEBBEN! 

O NEE HE, WIE SCHRIJFT DAAR NU IETS OVER? NOU IK HAHA. IK ZAL VERTELLEN WAAROM.. 

TOEN WIJ ZE GINGEN VERKOPEN IN DE WINKEL DACHT IK…O NEE HE. BRR VIEZE BRUINE GLIBBERIGE DINGEN. MAAR JA, WAT JE VERKOOPT MOET JE PROEVEN EN WAT GEBEURDE ER?????WAT EEN HEERLIJKE ZOETE VERLEIDING WAS DAT. EEN ECHTE SMAAKBELEVING. IK WERD NIEUWSGIERIG OVER DE OORSPRONG VAN DE ECHTE MEDJOUL DADELS. EN WAT JE ER ALLERMAAL MEE DOEN KAN? NOU IK GA DAT DELEN MET JULLIE. 

MEDJOUL DADELS KOMEN UIT HET MIDDEN-OOSTEN. ZE ZIJN ERG GEZOND. ZE WORDEN GEKWEEKT IN WOESTIJNACHTIGE GEBIEDEN, HOOG IN DADELBOMEN. ZE GROEIEN NET ALS BANANEN IN GROTE TROSSEN. DE MEDJOUL DADEL IS DE GROOTSTE IN ZIJN SOORT.  

MEDJOUL DADELS ZIJN GOED OM EEN SLECHT CHOLESTEROL GEHALTE TE VERLAGEN EN BEVORDERD EEN GOEDE SPIJSVERTERING. ZE BEVATTEN VEEL KALIUM, CALCIUM, FOSFOR, MAGNESIUM EN IJZER. OOK BEVATTEN ZE VEEL VITAMINE A. HET HELPT HET LICHAAM TE BESCHERMEN TEGEN INFECTIES. GOED VOOR HUID, HAREN, NAGELS EN OGEN. 

DE KLEUR VAN DEZE DADEL IS BRUIN EN HEEFT EEN SOORT VAN PASTA- VRUCHTVLEES EN HEERLIJK ZOET. ZE KUNNEN GOED GEBRUIKT WORDEN IN RECEPTEN EN WORDEN OOK WEL ALS SUIKERVERVANGER GEBRUIKT. IN COMBINATIE MET PECANNOTEN, AMANDELEN EN(GEITEN)KAAS, EET JE BIJNA JE EIGEN VINGERS ERBIJ OP. PROBEER ZE EENS UIT..ZO HEERLIJK EN GEZOND. ZO UIT HET VUISTJE OF EEN RECEPT. IK HEB EEN MAKKELIJKE TAART RECEPT VOOR JULLIE. WEINIG EN BRUIKBARE INGREDIENTEN, WANT DAAR HOU IK VAN. DE MEESTE INGREDIENTEN ZIJN TE KOOP BIJ ONS IN DE WINKEL.  

                                                RECEPT DADELTAART 

INGREDIENTEN:     250 gr medjoel dadels (t Soetendal) 

                                  50 gr walnoten (t Soetendal) 

                                   125 gr roomboter (t Soetendal) 

                                   Half ei  

                                   1 tl honing 

                                    1 tl cacao 

U maakt de medjoul dadels en walnoten fijn 

De roomboter smelten in een pannetje 

Half ei en de honing  en cacao er door roeren. Tot glad mengsel.  Wel snel roeren zodat het ei niet stolt. 

De fijngemaakte medjoel dadels en walnoten erdoor roeren. 1 minuut door verwarmen. Dit alles in de bakvorm doen, goed aandrukken en 2 uur laten afkoelen in de koelkast! 

Veel eetplezier!