Speculaas

Voor het speculaas:

150 gKristalbloem (Koopmans)
mespuntjezout
75 gbasterdsuiker (donkerbruine)
1 elspeculaaskruiden
1 tlDr. Oetker Backin
100 gboter (harde)

Bereiding

1

Zo maak je de speculaas

Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaas kruiden en Backin. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend speculaas deeg. Zet het speculaas deeg minstens 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 10 minuten2

Bestuif een speculaas plank met bloem of maïzena, druk het speculaas deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.3

Sla de speculaas op de plank en leg de speculaas koekjes op de bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven.