Stroopsoldaatjes, ”Ouderwets lekker!”

Stroopsoldaatjes zijn echt heel eenvoudig te maken, al moet je natuurlijk wel oppassen met de hete suiker. Ga dus voorzichtig te werk, gebruik spullen die tegen flinke hitte kunnen en steek de papieren pijltjes in een pan met meel, rijst of bonen zodat je ze kunt vullen zonder je vingers te branden.

Recept: Stroopsoldaatjes maken

Ingrediënten

200 gr suiker
klein beetje water
40 gr boter, in kleine blokjes

vetvrij papier / bakpapier / plakband
Pan met steunvulling voor de pijltjes

Bereidingswijze

  • Maak voor je stroopsoldaatjes allereerst de pijltjes van je bakpapier. Zet de punt met een klein beetje plakband vast. Steek de pijltjes in een pan met rijst, bonen of bv meel zodat ze stevig staan en je er straks de hete stroop gemakkelijk in kunt doen.
  • Smelt in een pan de suiker met een klein beetje water, breng het langzaam aan de kook.
  • Zodra de suiker begint te kleuren en te karameliseren voeg je de boter toe.
  • Roer het voorzichtig door en wanneer je de gewenste kleur van je karamel hebt zet je het vuur direct uit.
  • Schenk de boterkaramel in de papieren vormpjes. Ik gebruik daar zelf het liefst een puntige lepel voor.
  • Pas op: de suiker is gloeiend heet! Werk snel, want de karamel in de pan en op de lepel worden snel hard.
  • Laat volledig afkoelen en vouw de stroopsoldaatjes daarna dicht

Succes met het maken van die ouderwets lekkere stroopsoldaatjes!